Yeni E-twinning Projemiz Tolerance - Hoşgörü

Proje hakkında

İnsana, doğaya ve farklı kültürlere hoşgörü.Hoşgörü ailede başlar okulda devam eder. Çevresinde hoşgörü, farklılıklara saygı varsa çocuk da çevresine saygılı olmayı ve hoşgörü göstermeyi öğrenir. Hoşgörü temelde; bizden farklı olanları kabullenmeyi, farklılıklardan doğan zenginliği fark etmemizi sağlar. Hayat tüm canlılar için değerli, doğadaki tüm canlılara karşı sorumluluklarımızın olduğu projemizin hedeflerindendir.

Projemiz 5-11 yaş karma öğrenci takımlarıyla yürütülecektir. Bizler projemiz ile insana, doğaya ve tüm kültürlere hoşgörülü, saygılı ve anlayışlı; öz güveni yüksek; çağdaş bilgi toplumunun gerektirdiği yetkinliklere sahip öğrenciler yetiştirerek geleceğe emin adımlarla yürümelerini hedeflemekteyiz.

HEDEFLER

-Öğrencilerimizin, insanı insandan doğayı insandan ayırmadan tüm dünyayı hoşgörü, sevgi, barış içinde görmelerini hedefliyoruz

-Farklılıklara saygı göstermenin önemini kavrayacaklar

-Başkalarının duygu ve düşüncelerini anlamanın önemi ile ilgili farkındalık olduğunu öğrenecekler

-Hoşgörünün hayatımızdaki öneminin fark edecekler.

Uzaktan eğitim sürecinde web2 araçlarını tanıyacak ve ders materyalleri hazırlayacaklar. Derslere katılımları artacak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemize ocak ayında başlamayı planlıyoruz. Projemizde 5-11 yaş öğrencilerle çalışacağız. Okul ve karma olmak üzere 2 ayrı proje takımları kuracağız. Öğrencilerimizin küçük olmasından dolayı sürece velilerimizi de katacağız. Etkinliklerimizi ve proje amaçlarımızı aylık olarak gerçekleştirecek ve nisan ayında sergi düzenleyerek projemizin finalini yapacağız. Projemizde kriterlere uygun olarak görevleri eş zamanlı ve işbirliği içerisinde gerçekleştireceğiz.

Ocak

Tanışma ve kendini okulunu ve yaşadığı yeri tanıtma. Ön anket

Proje logo ve afişinin yapılması ve oylama ile seçilmesi.

Doğaya ve canlılara hoşgörü

Şubat

Kültürlere Hoşgörü

MEVLÂNA CELALEDDİN RUMİ HOŞGÖRÜ ALGISI ÇALIŞMASI